Terug naar overzicht

Docent hoeft vrouwen niet hand te schudden

De docent werd tijdelijk ‘vrijgesteld van onderwijstaken’ toen hij na een bedevaart naar Mekka kenbaar maakte dat hij vrouwen niet langer de hand wilde schudden. Het college van bestuur raadpleegde ‘allerlei deskundigen’ en concludeerde op basis daarvan ‘dat dit bij ons moet kunnen’. In een interview met hogeschoolkrant Havana zegt voorzitter Van der Toorn: ‘We staan open voor alle religies en dan is acceptatie van dat wat afwijkt van de norm een groot goed.’

Buigen

Het is overigens niet zo dat de docent vrouwen niet groet. Hij doet dat door ‘een hand op zijn hart te leggen en een buiging te maken’, licht een woordvoerder van de hogeschool toe. ‘Dat was voor het college van bestuur een doorslaggevend argument.’ [MdV/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?