Terug naar overzicht

Huisbazen niet populair

Iets minder dan de helft van de Nederlandse studenten woont op zichzelf. 23 procent daarvan woont op kamers wat komt op een aantal van 146.349 studenten. Daarvan zijn er 43.904 studenten ontevreden over de baas van hun woning. Zo blijkt uit onderzoek van Studenticoos .

Bemoeizuchtige baas

Jamie Paling, tweedejaarsstudent Fysiotherapie is een van deze ontevreden studenten. De student, die woonachtig is in de Bredase wijk Ijpelaar, legt uit wat de huisbaas zo vervelend maakt. ‘Bij mij begon de ergernis al voordat ik in de kamer woonde.Toen begon mijn huisbaas zich al met mijn inrichting te bemoeien.’

Maar daar houdt het niet mee op. Jamie vertelt: ‘Ze luistert me regelmatig af als ik bezoek heb. Ook wordt er zomaar eten uit de koelkast weggegooid wat volgens haar over de datum is.’ Bovendien is de huisbaas er altijd. ‘Het lijkt soms wel of ze stiekem ergens rondom mijn kamer woont’, aldus Jamie.

Geen stappen

Een hoop klachten dus. Toch ondernemen weinig studenten echt iets tegen de problemen. Studenticoos meldt dat slechts 9 % van de studenten erover nadenkt om dergelijke gerechtelijke stappen te ondernemen. Jamie: ‘Soms denk ik er wel over na, maar ik ga dan eerder op zoek naar een andere kamer.’ [JV]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?