Terug naar overzicht

Hulp nodig bij nieuwe Blackboard?

Tot en met eind januari worden deze tien Avansstudenten ingezet als support team voor alle vragen rondom Blackboard 9.1. Ze beantwoorden e-mails die binnenkomen op het mailadres avansbb9@gmail.com. Verder zijn zij ook via Twitter aanspreekbaar: @avansbb. Gebruik de hashtag #avansbb9! Voor studenten blijft de site www.supportjukebox.nl belangrijk hulpmiddel.

Persoonlijk langskomen

Maar het handigste is even persoonlijk langskomen met je vraag. In Xplora in Breda en Den Bosch zijn de studentassistenten van het support team om beurten in tweetallen fysiek aanwezig voor mensen die vragen, problemen of tips hebben over Blackboard 9.1. Om precies te zijn in de docentencentra van Xplora (in Breda op de tweede etage: HX211).

Elke dag van 10.00 tot 14.00 uur en van 16.00 tot 18.00 uur is in Breda het support team aanwezig. In Den Bosch en Tilburg zitten de studenten er niet altijd, maar via videoconferencing kunnen gebruikers dan wel aan de studentassistenten in Breda een vraag stellen.

Geen vraag onbeantwoord

De Bredase tweedejaarsstudenten Forensisch Laboratorium Onderzoek Zoë Schallig en Geeske van den Meijdenberg reageerden op de oproep om lid te worden van het support team. Geeske: ‘Wij zijn helemaal geen computerdeskundigen, maar we hebben met het hele support team vorige week een uitgebreide Blackboard 9.1-training gehad. Geen enkele vraag blijft onbeantwoord.’

Zoë: ‘Vragen waar wij echt niet meer verder mee komen, sturen we door naar het professionele team achter Blackboard of de experts bij de academies: de e-learning coaches. De meeste vragen tot nu toe gingen over het ophalen van oude bestanden en gegevens die gebruikers kwijt zijn. Elke vraag en het antwoord erop leggen we vast in een database. Gebruikers kunnen bovendien ook zelf ervaringen en oplossingen delen op supportjukebox.nl.’

Geeske: ‘Het is een uitdaging om dingen helemaal uit te zoeken voor een gebruiker en het voordeel is dat we zelf ook snel leren omgaan met Blackboard 9.1. Je moet de nieuwe Blackboard toch vooral leren door gewoon te doen.’ [LJ]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Nieuwe Blackboard in de lucht 05-01-2011

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?