Terug naar overzicht

Nieuwe Blackboard in de lucht

Een team van Avansmedewerkers heeft tijdens de kerstvakantie vanuit huis gewerkt om de operatie in goede banen te leiden, zonder dat gebruikers daar last van hadden. ‘Het was dit keer een grote overgang om naar een nieuwe versie van Blackboard te migreren’, vertelt Eky Fioole van het Leer- en Innovatiecentrum (LIC). ‘Soms zijn de verschillen tussen twee versies niet zo groot, maar 8.0 was totaal anders dan 9.1, dus de migratie nam ruim een week in beslag.’

Minder klikken

De nieuwe Blackboardversie is een stuk gebruiksvriendelijker. Fioole: ‘Navigeren gaat makkelijker, je hoeft minder te klikken, het is overzichtelijker. Bovendien zijn documenten makkelijker te delen en uit te wisselen, ook met bijvoorbeeld andere media zoals Facebook. Samenwerken moet met deze versie 9.1 beter gaan.’

Wie nu naar Blackboard gaat, krijgt dus automatisch de nieuwe omgeving van Blackboard 9.1. Fioole: ‘Het is nadrukkelijk de bedoeling dat iedereen 9.1 gaat gebruiken, maar als iemand iets kwijt is, is de oude versie 8.0 nog tot september 2011 raadpleegbaar. Maar wij zijn trots om te melden dat maandag eind van de middag al meer dan vierduizend gebruikers op de nieuwe versie waren geweest. En dat in slechts een paar uurtjes tijd!’

Twitter

De Twitter-hashtag die speciaal voor de nieuwe versie van Blackboard is ingesteld, #avansbb9, werd afgelopen week ook volop door Avanstwitteraars gebruikt. ‘Maandagochtend begonnen de gebruikers op Twitter zelfs af te tellen’, vertelt Fioole. ‘Erg bijzonder en een compliment voor ons dat de gebruikers de migratie zo nauw volgden.’

Nu is het voor alle Avansgebruikers een kwestie van wennen en wegwijs worden. ‘Een digitaal vaardige student of medewerker zal zelf zijn weg kunnen vinden in versie 9.1’, denkt Fioole. ‘Verder zijn er e-learning coaches binnen de academies die mensen kunnen helpen. Vanuit de docentencentra in Xplora in Breda, Tilburg en Den Bosch worden Avansdocenten begeleid in het werken met de nieuwe versie. Studenten kunnen surfen naar www.supportjukebox.nl voor hulp.’ [LJ]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Blackboard gaat op zwart 16-12-2010

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?