Terug naar overzicht

Nu al 15.000 studenten in Den Haag

Guusje ter Horst, voorzitter van de HBO-raad, was een van de sprekers vanmiddag op het Malieveld. ‘Invoeren van de langstudeerboete voor huidige studenten is schandelijk’, zei zij. En ‘dit is slopen voordat je gaat bouwen.’

Werkdruk

PvdA-leider Job Cohen nam het ook op voor medewerkers in het onderwijs ‘Niet eerst mensen ontslaan die je daarna weer in dienst gaat nemen’. Net als Edith Snoey, oud-student Culturele en Maatschappelijke Vorming bij Avans in Breda en huidig voorzitter van Abvakabo FNV. Zij wees in haar toespraak nogmaals op de werkdruk: ‘De werkdruk onder het onderwijzend personeel  is al jaren veel te hoog.’

Ook oud-student Social Work in Den Bosch, Jesse Klaver sprak namens Groen Links de massa toe. Hij haalt de hypotheekrente-aftrek aan als alternatief voor de bezuinigingen op het onderwijs.

Dat het met de creativiteit van de huidige studenten goed zit bewijzen vandaag geziene spandoekleuzen als:  Rutte mag ik afstuderen, ja of nee, mag ik dan je gold card lenen, ja of nee? En Rutte, zoek een vrouw en hou op studenten te naaien!.  [AR]

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?