Terug naar overzicht

Sponsors gezocht voor protest

Informeel

Volgens de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) hebben alle universiteiten informeel al toegezegd. De studenten bellen ook alle hogescholen, waarvan enkele al meedoen. Maar de Universiteit van Amsterdam heeft als eerste officieel steun betuigd en maakt 9.000 euro over aan de organisatie van het protest op 21 januari in Den Haag.

Dat is overigens meer dan de kosten van één langstudeerder. Die kost een hogeschool of universiteit 3.000 euro per jaar, terwijl ook de student zelf 3.000 euro extra collegegeld moet betalen. ‘Instellingen mogen zelf weten of ze de kosten opvatten als 3.000 of 6.000 euro’, zegt Sander Breur van de LSVb.

Ordedienst

Het geld is bedoeld voor de ordedienst van vierhonderd man die de demonstratie in goede banen moeten leiden. Er zijn portofoons, hesjes en schoonmaakspullen nodig. De ordedienst zal overigens geheel uit vrijwilligers bestaan. Die kunnen zich aanmelden via www.kenniscrisis.nl. [BB/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?