Terug naar overzicht

Stagiairs afgescheept met een fooi

De gemiddelde stagevergoeding bedraagt 291 euro, maar uit een enquête van Stagemotor.nl blijkt dat het nogal verschilt in welke sector je stage loopt. De absolute grootverdieners zijn studenten Recht. De juridisch geschoolde studenten kunnen gemiddeld 425 euro per maand in hun zak steken. Daar staat tegenover dat een stagiair in de sector Welzijn het moet doen met 170 euro per maand.

Harder studeren

In Punt05 verder aandacht voor de plannen van Avans om studenten te stimuleren harder te studeren. De hogeschool wil de lat voor haar studenten hoger leggen. Zo moeten vanaf komend studiejaar alle eerstejaarsstudenten minimaal 52 van de 60 studiepunten binnen slepen om door te mogen naar het tweede jaar.

De Avans School of International Studies schroefde de grens twee jaar geleden al op van 45 naar 51 studiepunten. Volgens Academiedirecteur Nies Rijnders veroorzaakten de studenten die vroeger maar net 45 punten haalden in latere jaren van de opleiding veel  problemen. ‘Die zijn teveel bezig met het inhalen van hun achterstand, dat kost veel extra inspanning. Vaak kwam het dan voor dat ze aan het einde van het tweede jaar alsnog weg moesten.’

Website over baby’s

De websites van Wouter Matthee zijn een regelrecht succesverhaal. De student Technische Bedrijfskunde in Tilburg lanceerde onder andere een internationale website over baby’s die in 2005 bijna 3,5 miljoen bezoekers trok. In Punt05 vertelt hij hoe makkelijk hij soms geld verdient: ‘Laatst keek ik op de bank naar een voetbalwedstrijd op televisie. Ik had mijn laptop op schoot en deed snel even een klusje. Dan verdien ik tijdens zo’n avondje voetbal kijken toch 150 euro.’

Verder wordt in Punt05 Tim Akkerman aan de tand gevoeld. De voormalige frontman van Di-rect zit heerlijk in zijn vel sinds hij met zijn eigen band de Nederlandse theaters afschuimt: ‘Zonder Di-rect spelen, bevalt heel goed. Ik ben echt spekkoper omdat ik zo’n goede band heb. Ik merk dat er heel veel chemie is op het podium en ook het publiek merkt dat.’ [CT]

Punt05 ligt vanaf vandaag overal in de bakken en is hier digitaal te lezen.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?