Terug naar overzicht

Student heeft spijt van genante uitspraken

‘Ik ben minstens één keer per week dronken en doe dan altijd stomme dingen. Zo kwam ik een keer thuis zonder shirt aan’, zo bekende de vierdejaars student Nederlands Recht op de achterpagina van het Algemeen Nijmeegs Studentenblad (ANS).

Ook bekent Karin meerdere malen bij wildvreemde mannen te hebben geslapen: ‘Tot voor kort was mijn kamer ver buiten het centrum. Soms sprak ik uit luiheid dan een jongen aan om daar te blijven slapen. Het afgelopen jaar hebben minstens zes kerels hiermee ingestemd.’

Naam verwijderen

Na de publicatie van het artikel in het blad, nam de student contact op met de redactie. Dit was niet hoe ze het bedoelde en ze had spijt van wat ze de journalist verteld had. Het blad was jammer genoeg al gedrukt en het enige wat de redactie voor haar kon doen was haar naam verwijderen van de website van ANS. GeenStijl ging daarna aan de haal met het nieuws.

Gênant

In de krant De Gelderlander geeft ANS-hoofdredacteur Eva-Marijn de Vries commentaar: ‘Wie de ANS kent weet dat het interview op de achterkant altijd een 'gênant' thema heeft. Het is niet onze bedoeling om haar te kwetsen maar ze heeft dit interview willens en wetens gegeven. Dat dit nu zo'n nasleep krijgt, vinden we voor haar een heel vervelende situatie.’ [MG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?