Terug naar overzicht

Studenten maken videoclip in schoolgebouw

‘We gaan eerst drie keer oefenen’, legt student en cameraman Jeroen Davidse voor de opnamen uit. ‘We delen de deelnemers op in groepjes. Die krijgen allemaal een begeleider en samen gaan ze een stukje uit de lipdub repeteren.’ Het gekozen liedje is Famous van Scouting for Girls.

‘Lekker blij doen’

Tijdens de briefing vooraf is de sfeer onder de figuranten een beetje uitgelaten en lacherig. De deelnemers wachten in spanning af wat hen te wachten staat. Voordat de repetities van start gaan, legt één van de studenten nog maar eens uit waar het allemaal om draait: ‘Altijd in de camera kijken, gewoon lekker blij doen en vooral blijven dansen. Niet stilstaan als je denkt dat de camera al weg is!’

Opnamen

De cameraman loopt door de school heen en filmt de zingende en dansende studenten. Zijn trouwe assistent rent achter hem aan met een draagbare radio om de muziek te laten horen. In verschillende plekken van de school, bijvoorbeeld op de grote trap en in het Atrium, worden scènes opgenomen. Medewerkers van Avans kijken verbaasd om als ineens een groep lipdubbers voorbij komt gerend.

Lipdub op tv

Het filmpje wordt op dit moment gemonteerd en is vrijdag klaar. Het uiteindelijke doel van de lipdub is om de clip voorbij te laten komen in het televisieprogramma Lipdub. Dat was in augustus voor het eerst te zien bij TV Lab, een BNN-programma waarin nieuwe tv-concepten werden uitgeprobeerd. [MG]

Lees ook het eerder verschenen artikel:

Playbackende studenten gezocht 24-01-2011

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?