Terug naar overzicht

Thaise dependance Stenden terecht beboet

De Raad van State heeft dat vandaag besloten. Stenden Rangsit University liet enkele Thaise studenten vier maanden werken in een Nederlands hotel, terwijl daarvoor geen werkvergunning was verkregen. En dat mag niet.

Buffet klaarzetten

Volgens het lesprogramma hadden de studenten tijdens hun stage langzaamaan moeten opklimmen tot een managementpositie, om hun kennis in de praktijk te brengen. Dat is niet gebeurd. De stagiairs moesten tafels dekken, het buffet klaarzetten, bedienen, afruimen, koffie en thee in vergaderzalen neerzetten en schoonmaken. Kennis over hotelmanagement verkregen ze volgens de uitspraak “slechts door het observeren van het management”.  

Daarom vindt de hoogste bestuursrechter dat de Thaise vestiging van Stenden moet worden aangemerkt als ‘werkgever’. De instelling moet dus de boete betalen die de minister van Sociale Zaken bijna drie jaar geleden oplegde.

Stenden Rangsit University Thailand is in 2005 voortgekomen uit een samenwerking van Stenden Hogeschool (toen nog de Christelijke Hogeschool Nederland) en Rangsit University. Ze vormen samen een international hospitality management university.

Buitensporig gedeclareerd 

Vorige week nam de Volkskrant Stenden Hogeschool onder vuur. De Onderwijsinspectie doet onderzoek naar misstanden bij de hogeschool, aldus de krant: er zou buitensporig zijn gedeclareerd en gereisd door de bestuurders en toezichtshouders van de hogeschool. De Onderwijsinspectie ontkent dit en zegt alleen te kijken naar de buitenlandse vestigingen van Stenden. Maar dat onderzoek loopt al langer en gaat bovendien ook over het buitenlandbeleid van andere instellingen. [HOP/BB]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

'Stenden Hogeschool niet verdacht' 10-1-2011

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?