Terug naar overzicht

Zijlstra: ‘Hoger onderwijs mag blij zijn’

Verreweg het grootste deel van het VN -interview gaat over Zijlstra’s cultuurbeleid, maar hij doet ook enkele uitspraken over hoger onderwijs. Zoals deze: ‘Van de achttien miljard die we bezuinigen, komt uiteindelijk maar tien miljoen bij het hoger onderwijs vandaan. Dat is bijna nul, op zo’n grote begroting.’

Armoedig

Hij vindt het ‘armoedig’ dat bestuurders zoals Roelof de Wijkerslooth van de Radboud Universiteit Nijmegen desalniettemin over een daling van de kwaliteit reppen en impliciet dreigen om diploma's van onvoldoende kwaliteit af te geven.

De woede van studenten over de langstudeerdersregeling kan hij zich beter voorstellen. ‘Tuurlijk doet die maatregel pijn. Maar het is ook geen vakantietijd. Je investeert in je eigen toekomst. Daar mag je best wat voor over hebben. Overigens blijft de overheid nog steeds driekwart van de studiekosten betalen.’ [BB/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?