Terug naar overzicht

Avans verwacht meer bezuinigingen

De boete voor langstudeerders zou Avans zo’n 3 tot 6 miljoen euro per jaar gaan kosten.  Daarmee was de boete voor Avans aan de lage kant. Het landelijk gemiddelde langstudeerders bij hoger onderwijsinstellingen ligt op 9 procent, Avans zit nu op 3,9 procent.

190 miljoen euro

‘Na het advies van de Raad van State heeft Zijlstra besloten om de boetemaatregel voor de onderwijsinstellingen niet door te voeren. In plaats daarvan gaat hij gewoon 190 miljoen euro bezuinigen. Het is nog onduidelijk hoe hij dat gaat verdelen over de onderwijsinstellingen, maar het zou goed kunnen dat dat Avans zo’n 6 tot 9 miljoen euro per jaar gaat kosten’, vreest Rüpp.

Heeft de bestuursvoorzitter dan toch liever de boete voor langstudeerders? ‘Nee’, antwoordt Rüpp, ‘Dat is gewoon een slechte maatregel. Ik moet wel bij mijn principes blijven.’ [AR] 

Zie ook de eerder verschenen artikelen:

Avans kan bezuinigingen opvangen 03-02-2011

Langstudeerboete hard, maar aanvaardbaar 02-02-2011

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?