Terug naar overzicht

Avansbabes domineren modellenstrijd

In het klassement van vorige week eindigde de eerder door Punt ‘ontdekte’ Sabine Kranenburg op een verdienstelijk tweede stek. De Bredase student Commerciële Economie hoefde alleen Natalia Bala voor te laten gaan. Maar wat wil het toeval? Juist, RBC Roosendaal-babe Natalia studeert ook op Avans, aan de opleiding HBO-Rechten in Tilburg. Tussen de twee is het ook deze week weer continu stuivertje wisselen.

Weekklassement

Oké, toegegeven, het is minder toevallig dan het lijkt. Natalia besloot haar schoonheid namelijk pas in de strijd te werpen nadat ze het artikel in Punt over Sabine had gelezen. De Roosendaalse schreef zich in en eiste een paar dagen later meteen het weekklassement voor zich op. ‘Ik vind het wel jammer dat ik daarvoor Sabine van de eerste plaats moest stoten’, geeft Natalia toe. ‘Doordat ik het artikel over haar las, ben ik immers op het idee gekomen.’

De winst van het weekklassement leverde de brunette niet alleen een plaats in de finaleronde op, maar was ook goed voor een artikel in BN/De Stem. Vanaf het moment dat ze kolommen van regionale krant sierde, weet heel haar omgeving dat ze meedoet met de wedstrijd. Natalia: ‘Zelfs de postbode herkende me en vroeg hoe die wedstrijd in elkaar zat. Hij beloofde meteen op me te stemmen, haha.’

Prullenbak

De 24-jarige rechtenstudent ziet het modellenwerk als een leuke hobby. Ze timmert namelijk vooral aan de weg met haar opleiding HBO-Rechten. Dat die carrière de prullenbak in kan vanwege de modellenwedstrijd vindt ze onzin: ‘Dat staat toch los van elkaar? Het hoort een beetje bij je studententijd om af en toe los te gaan. Maar dat is wel de reden dat ik niet in bikini op de foto sta zoals sommige andere meisjes. Het zou namelijk niet handig zijn als ze na een sollicitatie je naam googlen en op zulke foto’s stuiten.’

Natalia mag dan meedingen naar de titel voetbalbabe 2010-2011, een diehard supporter van RBC Roosendaal kun je haar niet noemen. ‘Ik ben zelfs nog nooit naar een wedstrijd gaan kijken’, geeft ze toe. ‘Maar mijn schoonvader heeft al 24 jaar een seizoenskaart. Veel spelers en supporters van die club laten zich bovendien knippen in zijn kapperszaak. Dus heb ik wel een link met RBC. En komende vrijdag zit ik voor het eerst op de tribune!’ [CT]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Avans heeft nieuwe voetbalbabe 10-1-2011

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?