Terug naar overzicht

Avansfilm nog geen kaskraker

Bij binnenkomst in het gebouw aan de Cobbenhagenlaan in Tilburg en ook in het hoofdgebouw van Avans in Breda is de geur van verse popcorn overal aanwezig. Studenten delen flyers uit als uitnodiging om de acht minuten durende animatiefilm over het Meerjarenbeleidsplan te gaan kijken. De flyer is ook goed voor een zakje popcorn.

Fokke & Sukke

Het filmpje is een animatie à la Fokke & Sukke: een hand tekent op een witte achtergrond langzaam de strategie, ideeën en idealen van Avans Hogeschool uit. De voice-over van bestuursvoorzitter Paul Rüpp begeleidt de beelden. In Breda kunnen de medewerkers in de collegezaal de film wel waarderen: het is grappig, mooi gemaakt en het vat de boodschap van Avans goed samen.

Commentaar

De meerderheid van de studenten echter pakt de popcorn aan, maar loopt niet de collegezaal in om de film te bekijken. Op een enkeling na. ‘Ik vind het een leuke film’, zegt de Tilburgse eerstejaarsstudent Bouwtechnische Bedrijfskunde Laurent Munnik. Al heeft hij ook wel wat commentaar op de plannen. ‘Het is leuk om een hoorcollege op te nemen (een van de plannen in het MJB –red.), maar je mist dan bij het bekijken toch de directe interactie. Als je een vraag hebt naar aanleiding van het college moet je gaan mailen en maar wachten op een antwoord. Ik denk dat een gewoon hoorcollege het beste blijft.’

In de film wordt ook ingegaan op het hoger onderwijs als massale leerfabriek en de plannen van Avans om het onderwijs kleinschaliger te maken. ‘Mij hoeven ze niet persoonlijk te kennen’, vindt Laurent. ‘Ik vind de huidige schaal goed.’

In Den Bosch is er minder animo voor de popcorn en de film. Dat kan komen doordat de popcornstand buiten, achter de collegezaal, staat. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?