Terug naar overzicht

Langer stappen in Tilburg

Peter van Gool, gemeenteraadslid voor D66 Tilburg en Avansstudent Bestuurskunde, diende het voorstel mee in en is enthousiast over de wijziging. ‘Het is erg goed nieuws dat de kroegen nu alle dagen tot vier uur open zijn. Zo is bijvoorbeeld de dinsdagavond in Tilburg een heel gezellige uitgaansavond voor studenten. Nu werd iedereen dan al om twee uur op straat gezet. Ik denk dat de tijdsverruiming daarom zeker goed nieuws is voor de studenten.’

Rustig snacken

Ook op het gebied van eetzaken is er vooruitgang geboekt. Sloten deze eerder ook om vier uur, nu is het mogelijk om tot vijf uur een eetbare versnapering naar binnen te werken. Dat scheelt waarschijnlijk een hoop gedrang voor de shoarmazaak.

Weekendtijden 

Goed nieuws dus, zo lijkt het. Toch is het oorspronkelijke initiatief eigenlijk niet doorgevoerd. Van Gool’s D66 en haar medepartijen pleitten ook voor een verruiming van de sluitingstijden op donderdagavond en in het weekend. De gewenste verlenging voor de sluitingstijden zou voor hen  zijn van vier naar zes uur. ‘Dat bleek in verband met verschillende zaken, zoals bijvoorbeeld veiligheid, op het moment helaas niet haalbaar.’

Met een sluitingstijd van zes uur, was het bovendien de bedoeling dat iedere bezoeker voor vier uur binnen zou zijn. ‘Nu is de limiet waarvoor iedereen binnen moet zijn twee uur’, aldus Van Gool.

Optimisme

Toch is Van Gool ook optimistisch over de toekomst van de sluitingstijden in het weekend. ‘Het Tilburgse college van burgemeester en wethouders zal voor 1 augustus met een alternatief voorstel komen. Ik verwacht dat wanneer dat er is, er zeker wat wijzigingen voor de weekendtijden zullen komen.’

Tot die tijd is de D66-er overigens tevreden met de huidige situatie. ‘De verruiming van de doordeweekse tijden is zeker een stap vooruit’, aldus Van Gool. [JV]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Tot zes uur stappen in Tilburg 03-01-11

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?