Terug naar overzicht

Langstudeerders hebben haast

Dat blijkt uit een enquête onder ruim achthonderd Utrechtse studenten, uitgevoerd door de stichting OER. Die studentenstichting doet onafhankelijk onderzoek naar de kwaliteit van het onderwijs van de Universiteit Utrecht.

Verkeerde studiekeuze

Veel studenten (bijna veertig procent) geven toe dat ze hun tentamens soms niet halen door gebrekkige voorbereiding. Vooral mannen hebben daar last van. Dertig procent zegt de verkeerde studiekeuze te hebben gemaakt en daardoor nu vertraging te hebben opgelopen. Eén op de vijf noemt een bijbaan als oorzaak en ruim vijftien procent ‘wil genieten van het studentenleven’.

Een uitgebreid stuk hierover staat op de Utrechtse universitaire nieuwswebsite DUB. [BB/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?