Terug naar overzicht

Nieuwe opleiding voor ambtenaren

De Bestuursacademie Nederland verzorgt over het algemeen cursussen en korte opleidingen voor ambtenaren die werkzaam zijn bij de gemeente. Eén daarvan is de tweejarige opleiding Adviseur Lokale Overheid. ‘Die opleiding is weliswaar van hbo-niveau, maar je krijgt na die twee jaar geen hbo-graad’, legt Wim Dankers, opleidingscoördinator van Bestuurskunde, uit.

Bijgespijkerd

Om die studenten toch de kans te geven om hun bachelor te halen, wordt de opleiding gekoppeld aan Bestuurskunde. De twee opleidingen verschillen volgens Dankers ook maar weinig van elkaar: ‘De studenten zullen tijdens het jaar dat ze volgen op Avans vooral worden bijgespijkerd op het gebied van financiën, internationalisering en onderzoeksvaardigheden.’

De samenwerking met BAN levert Avans jaarlijks niet alleen grofweg vijftien extra studenten op. Danker: ‘Op de Bestuursacademie zitten mensen met veel ervaring, die vaak al werkzaam zijn bij gemeenten. Daarmee heeft Bestuurskunde extra contacten in de praktijk. Dat kan later van pas komen als je stageplaatsen of gastsprekers zoekt.’ [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?