Terug naar overzicht

SBRM’ers hebben hekel aan Engels

Avans wil de komende vier jaar behoorlijk wat gaan veranderen. In het zogenoemde Meerjarenbeleidsplan valt onder andere te lezen dat studenten verplicht een vreemde taal moeten volgen. Voor opleidingen als International Business and Languages is dat een tweede natuur. Bij de opleiding SBRM zie je volgens docent Geert Swinkels het tegenovergestelde: ‘Die studenten vragen zich af waarom ze in godsnaam Engels moeten leren. Daar hebben ze een hekel aan.’

Weerstand

Docent Martin Spierings verwacht onder studenten SBRM dan ook weerstand tegen het vak Engels: ‘Als ik op middelbare scholen voorlichting geef over deze opleiding, vragen ze regelmatig hoeveel Engels ze krijgen. Ik denk dat er heel wat studenten zijn die onder andere voor SBRM kiezen, omdat je tijdens de opleiding weinig taal krijgt.’

‘Ik denk dat het van belang is dat we onze studenten hier goed over voorlichten’, benadrukt Spierings. ‘Ze mogen dan misschien een hekel hebben aan het vak Engels, maar vooral op kantoren van grote retailers zul je naast Nederlands toch echt nog een andere taal moeten kunnen spreken.’ [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?