Terug naar overzicht

St. Joost deze zomer op Biennale Venetie

De Brabantse kunstenaars gaan in Venetië exposeren onder de titel ‘Hard Shoulders/Brabant Paviljoen’ (HSBP) met als ondertitel ‘De culturele erfenis van Brabant, een historie’. Het werk van zeven actuele kunstenaars zal in het paviljoen in verband worden gebracht met het werk van kunstenaars van vorige generaties. De bedoeling is dat dit bijzondere combinaties oplevert tussen de kunstenaars uit de verschillende tijdperken.

De kunstacademie van Avans in Breda en Den Bosch zal goed vertegenwoordigd zijn op het paviljoen. Vijf van de zeven hedendaagse kunstenaars zijn verbonden aan AKV|St. Joost: Marjolijn Dijkman is docent en Peggy Franck, Walter van Broekhuizen, Hedwig Houben en Laurent Malherbe zijn oud-studenten.

Subsidies

De Stichting Het Brabant Paviljoen wordt gedragen door Frederik Vergaert, directeur van Lokaal 01, en Ad van Rosmalen, coördinator van de opleiding Beeldende Kunst op St. Joost. Van Rosmalen: ‘We zijn erg blij en trots dat de Biënnale ons paviljoen wil hebben. Nu moeten we de financiering nog rond krijgen. We hopen op subsidies van de lokale overheden: gemeenten en provincie.’

Intenties om subsidie te geven zijn door de lokale overheden al uitgesproken. Het Brabant Paviljoen in Venetië is namelijk de ideale internationale gelegenheid voor BrabantStad, het samenwerkingsverband van de vijf grote Brabantse steden, om acte de présence te geven als kandidaat voor Culturele Hoofdstad van Europa 2018. [LJ]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

St. Joost op mogelijk Brabant Paviljoen 07-06-2010

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?