Terug naar overzicht

Tentamenfraude op Zwolse Hogeschool

Volgens de Zwolse studenten is het pasjessysteem van de hogeschool onbetrouwbaar. Een simpele wisseltruc, het veranderen van de pasfoto op de studentenkaart en het imiteren van andermans paraaf, blijkt voldoende om te frauderen bij het maken van toetsen. Toezichthouders controleren alleen de kaart en het studentennummer, maar vragen nooit om een legitimatiebewijs, zo vertellen ze in de krant .

Legitimatiebewijs

Bij Avans is fraude bij het maken van tentamens lastiger, zo vertelt Leni Biemans van Roosters en Tentaminering. ‘Studenten moeten altijd een geldig legitimatiebewijs laten zien. Paspoort, rijbewijs of identiteitskaart.’ En daar wordt streng op toegezien. ‘Ik heb vorige week nog een student weggestuurd omdat hij alleen een kopie van zijn paspoort bij zich had.’

D66-kamerlid Boris van der Ham laat weten Kamervragen te stellen aan de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Van der Ham wil weten of de fraudegevoeligheid op meer onderwijsinstellingen voorkomt en of het kabinet van mening is dat er voldoende expertise is binnen hogescholen en universiteiten om dergelijke problemen tegen te gaan. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?