Terug naar overzicht

Voetbal is meer dan sport!

Bij een gastcollege sociale studies zou je niet meteen denken aan voetbal, maar volgens organiserend ASB-docenten Hans Pekaar en Collin den Braber grenst voetbal soms wel degelijk aan sociaal werk. Want voetbal is volgens hen veel meer dan sport.

Dak- en thuislozen

Te gast donderdag zijn voetbaltrainers Piet Gelauf en Mario Kok. Gelauf organiseerde afgelopen najaar in Den Haag een voetbaltoernooi voor dak- en thuislozen. Dat was een groot succes. Gelauf komt op Avans vertellen over het voetbaltoernooi. Hij neemt één van de deelnemers en medeorganisatoren van het toernooi mee.

Mario Kok is de trainer van voetbalelftal Scheveningen 7 . Dit elftal is een mix van mannen met en zonder psychiatrische achtergrond. Kok begeleidt dit elftal en hij voetbalt ook zelf mee. Samen met een teamgenoot komt de trainer vertellen over dit bijzondere voetbalelftal.

De bijeenkomst begint weer om 14.40 uur, deze keer in collegezaal HF003. Iedereen is welkom om te komen luisteren naar de voetbalverhalen. [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?