Terug naar overzicht

AKV-gebouw Den Bosch half juni dicht

Begin april wordt er al gestart met verbouwen, maar daar hebben de studenten en docenten geen last van. Dan gaat het bijvoorbeeld om werkzaamheden aan het dak, vertelde directeur Jules van de Vijver vrijdag tijdens de academieraadvergadering van de academie.

Op 13 juni moet het gebouw helemaal leeg zijn. Op dit moment wordt druk gewerkt aan een gedetailleerde planning. Het is nog onduidelijk of bijvoorbeeld de werkplaatsen helemaal opgeruimd moeten worden en of de kantoren in de huidige vorm blijven bestaan.

Examenexpositie

Student Nico Thone is blij dat er nu een definitieve datum bekend is. ‘Er is nogal wat rumoer onder studenten ontstaan. Ze willen graag weten waar de eindexamenexpositie plaatsvindt. Ook weten we niet tot hoe lang we nog met ons eindexamenwerk kunnen doorgaan als het gebouw al in juni dicht gaat.’

Er zijn, na wat organisatorische strubbelingen, twee alternatieve locaties gevonden. ‘Die zijn al wel van buiten bekeken, maar worden begin april ook van binnen geïnspecteerd door docenten’, vertelt directeur Van de Vijver. Studenten hoeven zich volgens hem echt geen zorgen te maken. ‘Er is geen reden voor paniek, in de komende paar maanden kunnen we echt wel een mooie expositie organiseren.’

De einddatum voor de verbouwing is op 19 augustus. Dan geeft de aannemer het gebouw weer vrij. ‘En dat is een harde datum’, aldus de directeur. [MG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?