Terug naar overzicht

Avans Breda zoekt alternatieve huisvesting

Het aantal studenten in Breda is de afgelopen jaren gegroeid met als gevolgd dat ook academies meer medewerkers hebben gekregen. ‘Een aantal academies is zo gegroeid dat we geen adequate huisvesting meer hebben voor al die medewerkers’, zegt Arnoud Opdam, adjunct-directeur van DIF.

Alternatieven

Om dit op te lossen heeft de diensteenheid vorig jaar een aantal lokalen omgebouwd tot kantoorruimte. ‘Maar eigenlijk hebben we die lokalen weer nodig voor colleges. Dus moeten we naar alternatieven gaan zoeken’, zegt Opdam.

DIF onderzoekt momenteel diverse scenario’s waaronder het huren van een aantal ruimtes in een naastgelegen kantorenpark aan de Molengracht. Ook naar mogelijkheden op de Lovensdijkstraat wordt gekeken.

Noodgebouwen

Ook noodgebouwen worden in overweging genomen, maar Opdam denkt dat dit weinig kans van slagen heeft. ‘We beschikken in Breda niet over een grote tuin zoals dat in Den Bosch het geval is.’

‘We kijken naar allerlei mogelijkheden zowel binnen als buiten Avans’, zegt Opdam. ‘We hopen dat we in september zover zijn dat de oplossing klaar is.’ [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?