Terug naar overzicht

Geen uitzondering voor deeltijdstudent

Zijlstra schrijft de Kamer dat er ‘geen goede redenen’ zijn om deeltijdstudenten meer tijd te geven voor hun studie. In het hbo studeren zij gemiddeld even snel als voltijdstudenten, zegt hij. Hij geeft toe dat dit voor universitaire deeltijdstudenten niet opgaat, maar hun aandeel is dusdanig klein (3,8 procent) dat het te ver voert om voor hen een uitzondering te maken.

Vluchtroute

Een extra argument daarbij is dat de staatssecretaris wil voorkomen dat langstudeerders de deeltijdstudie als vluchtroute gaan beschouwen om de langstudeerregeling te ontlopen.

Vertegenwoordigers van universitaire deeltijdopleidingen lieten eerder weten dat de langstudeerregeling de nekslag voor hun type onderwijs betekent. In deeltijd duren de bachelor-programma’s minimaal vijf jaar, maar volgens het wetsvoorstel moeten studenten al na vier jaar een boete betalen. Ook masteropleidingen die alleen in deeltijd worden aangeboden komen in de problemen. [MdV/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?