Terug naar overzicht

Hossen in de Avanssteden

Kielegat, Breda

Het feest barst morgen los in Breda met dj’s Wipneus & Pim. Vanaf 20.30 uur kun je je carnavalsdagen aftrappen en losgaan op de foutste hits van vroeger in het Chassé Theater.

Zondag is het mogelijk met je kater naar ‘de Brakkensliert’ te komen kijken. Vanaf 13.30 uur trekt deze kindertocht weer door de binnenstad van Breda. Dezelfde zondag en de daaropvolgende maandag is het ook groot feest in de Mezz. Het dj-duo The Bounties zal ouderwetse krakers met moderne songs mixen en staan garant voor twee dagen goed swingen.

Dinsdag is de laatste dag van carnaval, de twee carnavalspoppen Kiske en Miekse worden dan ritueel verbrand bij de haven.

Kruikenstad, Tilburg

In Tilburg begint het feesten al voordat carnaval officieel begonnen is. Vanavond vanaf 21.00 uur gaat hie de kroegendwèèltocht van start. Feestvierders zullen van kroeg naar kroeg hossen al genietend van muziek van dweilbands op straat.

Nadat zaterdag Prins Carnaval is binnengehaald met een grootse tocht genaamd  ‘Inhoal’, is zondag d’n opstoet te bezichtigen.

De andere dagen zijn bijna alle Tilburgse cafés toegankelijk voor carnavallers. Dinsdagavond vanaf 20.00 uur is het ook mogelijk om buiten op de Heuvel in Tilburg los te gaan. Dan wordt carnaval feestend met dj’s en artiesten afgesloten met Fist@heuvel.

Oeteldonk, Den Bosch

Ook in Den Bosch is het centrum met haar cafés middelpunt voor het carnavalsfeest. Op zondag vindt de intocht van Prins Carnaval plaats in Oeteldonk, waarna het boegbeeld van de stad, Knillis, aan de prins wordt onthuld. Daarna barst het feestgedruis pas echt los.

Maandag is de carnavalsoptocht in Den Bosch te bekijken. Alle cafés, kroegen en restaurants zijn geopend en tappen er op los.

Het feesten gaat door tot dinsdag, wanneer Knillis ritueel wordt begraven en men weer uitkijkt naar het volgende jaar.

Wil je helemaal goed voorbereid beginnen aan Carnaval lees dan de tips in Punt06. De redactie van Punt is maandag en dinsdag aan het hossen, vanaf woensdag 7 maart komen er weer nieuwe berichten online. [JV]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?