Terug naar overzicht

Kandidatenlijst AMR gedomineerd door Breda

Gisteren konden medewerkers en studenten zich voor het laatst kandidaat stellen voor een zetel in de AMR. Op de twaalf beschikbare plekken reageerden precies twaalf studenten. Van hen studeren er negen in Breda. Nog opvallender: Maar liefst vijf studenten komen van de Academie voor Algemeen en Financieel Management.

Leeuwendeel

Ook bij de medewerkers komt het leeuwendeel van de kandidaten uit Breda. Van de vijftien medewerkers die zich kandidaat hebben gesteld, hebben er slechts vijf Den Bosch als standplaats. Dat is precies de helft van de Bredase delegatie. In Tilburg zijn de kandidaten helemaal dun gezaaid. Geen enkele medewerker heeft zich namelijk verkiesbaar gesteld.

Volgens Marjan van den Heuvel van Bureau Medezeggenschapszaken moet je de scheve verhoudingen enigszins relativeren: ‘Natuurlijk zou het ideaal zijn als van elke academie een student en een medewerker zich kandidaat hadden gesteld. Dan kun je uit alle geledingen van Avans signalen oppikken. Dat is nu niet het geval. Maar als lid van de AMR vertegenwoordig je iedereen van Avans en niet alleen je eigen academie.’

Deadline

Uiteindelijk viel het aantal reacties, vooral onder studenten, enigszins tegen. ‘Dan kun je niet van een groot succes spreken’, geeft Van den Heuvel toe. ‘Al waren er nog een aantal studenten die na de deadline opbelden. Er is dus wel interesse van de studenten, maar ze komen nu eenmaal laat op gang.’

Er mogen bij de studenten dan evenveel kandidaten als zetels zijn, de verkiezingen gaan gewoon door laat Van den Heuvel weten: ‘Als lid van de Medezeggenschapsraad moet je een achterban hebben die je vertegenwoordigt. Iedere kandidaat moet daarom minimaal tien stemmen krijgen om in de raad te komen.’

Stem uitbrengen

De verkiezingen voor de AMR vinden plaats van 29 tot en met 31 maart. Studenten van Avans kunnen op een van de studentkandidaten stemmen. Medewerkers kunnen alleen hun stem uitbrengen op een van de vijftien docentenkandidaten. [CT]

De volledige Kandidatenlijst:

 

Medewerkers

1)    Adinda Hozee (AMUX)

2)    Dennis Nevels (AMBM)                

3)    Gerard Dirven (AGZ)                   

4)    Gertruud Smit (AB&I)                 

5)    Jaap van Omme   (AGZ)              

6)    Jacques Pijnappels (ASH)            

7)    Johan Weterings  (Pabo)             

8)    Le-Xuan Tran (ASB)                     

9)    Marcel van der Molen (AI&I)

10)  Martin Spierings (AM)

11)  Paul Veroude (AKV)                     

12)  René van der Burgt (AM)            

13)  Reynier Janse (AMBM)

14)  Roy van Eert (Pabo)                    

15)  Susan van Elteren (AMBM)

Studenten

1)    Amber Bot (ASB)             

2)    Anne Vermijs (Pabo)                   

3)    Gijs Machielsen (AMBM)

4)    Jochem Berk (AAFM)       

5)    Julius Kik (AAFM)

6)    Lisette Salomons (AAFM)

7)    Michael Oomen (ATM)

8)    Michelle Minneboo (ATGM)

9)    Raynor Koevoets (AAFM)

10)  Siemen Kwinten   (AFM)

11)  Tijn Floris  (AM)

12)  Tim Zijlstra (AAFM)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?