Terug naar overzicht

Ook stembureau op Avans Den Bosch

Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2010 zat het stembureau nog in een noodgebouwtje op de Onderwijsboulevard. Omdat die straat de afgelopen maanden op de schop ging, is het bureau verplaatst naar Avans. In het Atrium kun je nu tussen de provisorisch neergezette wandschermen een rood kruisje zetten.

Dieselaggregaat

Toch hoor je het viertal vrijwilligers achter de tafel allesbehalve klagen: ‘Dit is een grote verbetering ten opzichte van het noodstembureau. Daar hadden we een dieselaggregaat. Als de wind dan verkeerd stond, stonk het hele bureau ernaar. Bovendien was het er behoorlijk koud en moesten we naar de wc in een Dixie. Nee, op Avans is het een stuk beter geregeld.’

Op het stembureau kan iedereen terecht die afkomstig is uit de gemeente Den Bosch. Op een provinciale politicus je stem uitbrengen, is mogelijk tot 21.00 uur. In Breda vind je het stemlokaal in HF002, dat geopend is van 10.00 tot 14.00 uur. [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?