Terug naar overzicht

Poster Brack te aanstootgevend voor Avans

Vanmorgen werd Schmid gebeld met de mededeling dat de tachtig posters voor het nieuwe Brackfeestje in de prullenbak zijn beland omdat ze volgens het gebouwenbeheer van Avans te aanstootgevend zijn.

Gaaf of schokkend

Echt verrast lijkt Schmid niet. ‘We proberen altijd tot het randje te gaan met onze posters. We hopen dat mensen het heel gaaf of juist schokkend vinden. Als ze er maar over gaan praten.’ Schmid had liever zelf de posters verwijderd. ‘We hebben er voor betaald, het is zonde dat we er nu niks meer mee kunnen doen.’

Beleid

Angelique Arnold van de Diensteenheid Marketing, Communicatie en Studentenzaken legt uit dat Avans in haar recht staat als het gaat om het verwijderen van de posters. ‘We hebben al heel lang het beleid dat aanstootgevende posters verwijderd worden. Of het nu gaat om seksueel getinte afbeeldingen, religieuze dingen of posters van politieke kleur. Het is prima dat studenten hun feesten willen aankondigen maar je moet niet over de rand gaan.’

Schmid wil graag met Avans in gesprek over wat nu wel en niet is toegestaan. Het feest op 23 maart gaat in ieder geval gewoon door. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?