Terug naar overzicht

Siberisch krijt op Bossche muur

‘We zijn aan deze tekening begonnen omdat we allemaal dezelfde minor volgen’, vertelt Davor Subaric, tweedejaarsstudent Beeldende Kunst. ‘Voor het ontwerp zijn we van tevoren om de tafel gaan zitten en hebben we besproken welke thema’s we wilden gebruiken. De keuze is gevallen op het weergeven van de tegenstelling tussen natuur en de industriële technologie.’

Siberisch krijt

De vier studenten tekenen met houtskool. ‘Siberisch krijt’, voegt Subaric er aan toe. Over de compositie is wel nagedacht, maar die kan tijdens het tekenen nog veranderen, zo legt hij uit. ‘Iedereen begint gewoon aan zijn eigen stuk. Daarna gaan we meer door elkaar tekenen en ook aan elkaars stuk werken.’

Op de muur van het AKV-gebouw in Den Bosch worden ieder schooljaar tekeningen gemaakt. De muurtekening moet vandaag klaar zijn, dan volgt een beoordeling. [MG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?