Terug naar overzicht

Solar Bell trots van Avans bij marktdagen

 

De marktdagen worden ieder jaar georganiseerd door de stichting Jong Ondernemen. Tijdens de marktdagen krijgen bedrijven van studenten de kans om hun producten aan een groter publiek te presenteren en te verkopen.    

 

De Solar Bell

DeVention S.C. is het enige bedrijf van Avansstudenten dat dit jaar aan de marktdagen deelneemt. Het product dat zij aan de man proberen te brengen heet Solar Bell. Dat is een deurbel die volledig op zonne-energie werkt. Daarmee probeert DeVention S.C. het sluipverbruik in Nederland aan te pakken. ‘Sluipverbruik is het gebruik van elektriciteit waar je niks aan hebt. Een deurbel is verbonden met het energienetwerk en verbruikt dus de hele dag stroom. Dit is gek, want een deurbel wordt in totaal maar één uur per jaar gebruikt’, laat Andreas Klein, student Technische Bedrijfskunde in Den Bosch, weten.  

 

De Solar Bell voorziet in zijn eigen energiebehoefte dankzij de kleine zonnepanelen die onder de bel gemonteerd zijn. Op dit moment kan de Solar Bell alleen in huizen geplaatst worden waar de draden van de oude bel nog aanwezig zijn.

 

Student Company

Het studentenbedrijf DeVention S.C. is in 2010 opgezet. ‘Daarna hebben we een lange periode aan brainstormen besteed’, aldus Klein. Uiteindelijk heeft het bedrijf, dat uit acht studenten van de Academie voor Industrie en Informatica in Den Bosch bestaat, de Solar Bell bedacht.

 

Wat de marktdagen betreft hebben zij een duidelijk plan van aanpak. ‘We proberen de bezoekers duidelijk te maken dat het energieverbruik van de deurbel buitensporig is en dat de Solar Bell een kleine investering is die zichzelf terugverdient.’

 

Marktdag Den Bosch

Ieder jaar organiseert de stichting Jong Ondernemen in verschillende Nederlandse steden de zogenaamde marktdagen. Op deze dagen mogen studenten met een eigen onderneming hun product aan de consument proberen te verkopen. Iedere studentenonderneming krijgt een eigen kraampje op de markt.

 

Morgen hebben DeVention S.C. en andere studentenbedrijven van 11.00 uur tot 15.30 uur de tijd om hun product zo goed mogelijk aan te prijzen. Aan het einde van de dag wordt er een prijs uitgereikt aan de studenten die dit het beste gedaan hebben. [IB]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?