Terug naar overzicht

Stilte na carnavalsstorm

De bezetting van de Brabantse steden door uitbundige, beschonken feestgangers is voorbij. De verklede carnavalsvierders die de afgelopen vijf dagen het straatbeeld bepaalden, hebben plaats gemaakt voor leegte en stilte. Ook de gebouwen van Avans zijn na alle feestelijkheden van de afgelopen dagen zo goed als verlaten. Nu het vakantie is, grijpt de oververmoeide student zijn kans en blijft lekker een dagje bankhangen.

Buitenlandse studenten

Slechts een handjevol studenten is op woensdag in de Xplora-ruimte te vinden. Opvallend is dat het hier vooral om internationale studenten gaat.

‘Ik heb wel carnaval gevierd hoor, maar niet zo hard als de Nederlandse studenten’, laat Marine Marechal, een Franse student International Business and Management Studies, weten. ‘In Frankrijk hebben we natuurlijk ook wel eens feest, maar zoiets als dit heb ik nog nooit gezien. Ik vond het wel grappig om iedereen zo gek verkleed te zien.’

De ‘Niet-carnavallers’

De weinige Nederlandstalige studenten die naar school zijn gekomen, hebben geen last van een carnavalskater. ‘Ik heb dit jaar helaas geen carnaval gevierd’, zegt vierdejaars Pabo-student, Marieke van den Ouweland. ‘Normaal doe ik dat wel altijd, maar dit jaar had ik het veel te druk met school. Daarom ben ik vandaag ook hier.’

Tweedejaarsstudent Communication & Multimedia Design, Jack, heeft er dit jaar bewust voor gekozen om geen carnaval te vieren. ‘Ik had dit jaar absoluut geen zin om carnaval te vieren, dus heb ik dat niet gedaan.’ Achteraf gezien heeft hij geen spijt van deze beslissing. ‘Ik heb carnaval niet echt gemist dit weekend, ik vind het wel prima zo.’ [IB]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?