Terug naar overzicht

Succesvol omgaan met probleemjeugd

Tijdens het werkcongres, dat van 12.00 tot 18.00 uur duurt, staat preventie in de jeugdsector centraal. Wat zijn succesvolle en innovatieve methodieken in het preventief werken met jeugd? Hoe toon je aan wat werkt? Wat heeft een professional nodig?

Sprekers

Gastspreker Bert Prinsen (expert preventie en opvoedhulp bij het Nederlands Jeugdinstituut) schetst een beeld van de werkzame factoren op het gebied van preventief werken met jeugd. Gastspreker Wiel Janssen (oud-directeur van Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam) gaat in op de vraag hoe het werken met jeugd verbeterd zou kunnen worden.

Positief opvoeden

Na de presentaties van de gastsprekers kun je als deelnemer aan het congres kiezen uit dertien workshops. Bijvoorbeeld over rolmodellen (door Politie Haaglanden) of over positief opvoeden. Deelnemen aan het werkcongres kost 50 euro per persoon. Aanmelden kan via deze website.

Het werkcongres wordt georganiseerd door Avans Hogeschool en welzijnsonderneming Divers. Meer informatie over het werkcongres vind je op de website van Avans. [MG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?