Terug naar overzicht

Te sexy poster gecensureerd

Op de zwarte balk staat de tekst ‘Gecensureerd op verzoek van Avans Hogeschool’. Brack-voorzitter Lennart Schmid: ‘We hadden geen tijd meer om een nieuw ontwerp te maken, dus hebben we de bestaande posters aangepast. Op de poster verwijzen we naar de website, waarop je de ongecensureerde versie kunt zien.’

De ophef die is ontstaan over de blote poster, heeft de naamsbekendheid van het feest geen windeieren gelegd. Schmid heeft hier gemengde gevoelens over: ‘Uiteindelijk zijn we wel blij met de publiciteit, maar in het begin waren we dat helemaal niet. We vonden het zonde dat we de posters niet meer konden gebruiken.’

Meer bezoekers

Of er door de publiciteit ook meer mensen op het feest af komen, is volgens de voorzitter niet te zeggen. ‘Er is geen voorverkoop voor het feest, dus we merken pas aan de deur of alle aandacht voor meer bezoekers heeft gezorgd. Disputen uit Tilburg en Breda hebben nu al interesse getoond, dus dat heeft het wel opgeleverd.’

Afspraken met Avans

Brack heeft naar aanleiding van dit incident afspraken gemaakt met Avans. ‘Als we de volgende keer een poster hebben die wat expliciet is en waar we over twijfelen, zullen we die eerst laten zien aan een medewerker van de Diensteenheid Marketing, Communicatie en Studentenzaken.’ [MG]

Lees ook het eerder verschenen artikel:

Poster Brack te aanstootgevend voor Avans 15-3-2011

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?