Terug naar overzicht

Twee jaar cel voor overval Avans

BN/DeStem meldt dat Justitie de 24-jarige M.A. uit Breda heeft opgespoord via DNA-sporen die de overvaller had achtergelaten op een sigarettenpeuk en een drankflesje. A. had deze gedropt in een plantenbak bij de ingang van Avans.

Bezemkast

Op 14 juli 2007 om kwart voor drie ’s nachts stapten drie personen met een bivakmuts op Avans binnen. Ze waren binnengekomen via openstaande kiepramen. De aanwezige beveiliger werd beroofd van zijn portemonnee met bankpassen, mobiele telefoon en zijn filtersigaretten. De man moest op zijn buik op een trolley gaan liggen, zijn handen en voeten werden vastgebonden. De drie pikten een aantal laptops van de school en reden de beveiliger op de trolley een bezemkast in.

Brutale overval

De rechtbank spreekt van een 'brutale overval' en een 'bijzonder traumatische ervaring' voor het slachtoffer. ‘Hij heeft gedurende langere tijd vastgebonden en opgesloten gezeten in een kast, in een kwetsbare en afhankelijke positie’, zo meldt BN/DeStem.

De twee mededaders van de overval worden nog gezocht door Justitie. [AR]

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?