Terug naar overzicht

Verbouwing Lovensdijkstraat start in 2012

Dat er iets ging en moest gebeuren met de Avansgebouwen was al langer duidelijk. Inmiddels zijn de plannen in een vergevorderd stadium. De Academy for Media and User Experience, de Academie voor de Technologie van Gezondheid en Milieu en de Academie voor Technologie en Management worden gehuisvest in Lovensdijkstraat 61 en de ATGM-hal. ‘We zijn momenteel aan het kijken naar de ruimteverdeling in het gebouw: werkplekken voor studenten en medewerkers, werkplaatsen en laboratoria’, zo laat Kamsma weten.

Technisch karakter

Volgens het lid van het College van Bestuur krijgt het gebouw een complete make-over. ‘Het wordt een mooie, gezonde school die niet onderdoet voor het gebouw aan de Hogeschoollaan, met een eigen technisch karakter.’

In verband met de groei van vooral de Avans School of International Studies, de Academie voor Marketing en Business Management en de Academie voor Sociale Studies Breda is Avans al een tijdje op zoek naar extra ruimte op de Hogeschoollaan. ‘Er is nu besloten de Diensteenheid Financiën en Studentenadministratie, de Diensteenheid Personeel en Organisatie en een gedeelte van de Diensteenheid ICT en Facilitaire Diensten te verhuizen naar Lovensdijkstraat 63. Op die manier ontstaat er op de Hogeschoollaan ruimte voor de groeiende academies en kunnen we lokalen die nu onttrokken zijn aan het onderwijs, weer gebruiken voor colleges. We gaan proberen nog voor de zomer een verdieping van de Lovensdijkstraat 63 te vernieuwen zodat de diensten snel kunnen verhuizen.’

Starterscentrum

De verbouwing van beide gebouwen aan de Lovensdijkstraat staat los van het wel of niet doorgaan van Con-neX, een regionaal starterscentrum voor jonge ondernemers waarin Avans participeert met de gemeente Breda en ontwikkelingsmaatschappij NV REWIN West-Brabant. ‘Mocht Con-neX op de Lovensdijkstraat komen dan is dat op de vrije grond die we daar hebben. Dat staat helemaal los van de locaties 61 en 63’, legt Kamsma uit.

Het bestuurslid verwacht dat er medio 2012 begonnen wordt met de werkzaamheden aan 61 en 63. De komende tijd krijgen de betrokken academies gelegenheid om wensen en wijzigingen aan te geven op de huidige plannen. [AR]

Lees ook het Puntdossier over de Lovensdijkstraat.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?