Terug naar overzicht

‘Verstrekken van certificaten voor projecten’

Wat studeer je en hoeveelste jaars ben je?

‘Ik studeer Small Business en Retail Management in Den Bosch en zit momenteel in het tweede jaar.’

Waarom wil je lid worden van de Avans Hogeschool Medezeggenschapsraad?

‘Het lijkt me fijn om iets te kunnen doen met dingen waar mijn medestudenten of ik tegenaan lopen tijdens onze studie. Als student hoor je natuurlijk alle frustraties en mogelijke verbeteringen, hier kan iets mee worden gedaan. Verder staat het natuurlijk mooi op mijn cv.’

Heb je ervaring met medezeggenschap?

‘Ik heb geen verdere ervaring.’

Wat zou jij als studentlid willen aanpakken binnen Avans, wat moet er anders?

‘Ik heb een idee waar ik al langer mee rondloop dat ik graag zou willen doorvoeren. Het verstrekken van certificaten bij het behalen van de beste score in een project bijvoorbeeld. Momenteel maakt het in principe niet uit of een 5,5 of een 9 wordt gescoord, omdat het enkel op de cijferlijst staat. Er is geen referentie en dus voor veel mensen ook geen motivatie om de beste te willen zijn. Verstrekking van een dergelijk certificaat kan tegen lage kosten en wordt al gedaan door verschillende hogescholen. Verder zijn er meerdere dingen die ik persoonlijk graag zou zien veranderen. Ik vind bijvoorbeeld het aantal contacturen waarop een beroepsbeoordeling wordt gegeven erg gering.’

Waarom moeten studenten op jou stemmen?

‘Om een aanspreekpunt te hebben dat moeite zal doen om de genoemde feedback bij Avans neer te leggen. Er is altijd ruimte voor verbetering! Ik hoop voor iedereen binnen de academie een waardig aanspreekpunt te worden.’ [AR]

Zie ook de eerder verschenen artikelen:

Jochem Berk: 'Kandidaat met ervaring' 30-03-2011

Julius Kik: 'Zet extra bussen in' 30-03-2011

Michael Oomen: 'Tijd voor werk en priveleven' 30-03-2011

Siemen Kwinten: 'Meer leslokalen in Den Bosch' 29-03-2011

Gijs Machielsen: 'Met twee vingers in je neus tentamen halen' 29-03-2011

Michelle Minneboo: 'Studenten moeten eerder rooster krijgen' 29-03-2011

Raynor Koevoets: Niet van het kastje naar de muur 28-3-2011

Anne Vermijs: 'Het belang van de studenten voorop' 28-3-2011

Tim Zijlstra: 'Zorgen voor extra contacturen' 28-3-2011

Stemmen kan hier

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?