Terug naar overzicht

Zijlstra reageert op tentamenfraude

Hij schrijft dat naar aanleiding van de identiteitsfraude bij tentamens bij Hogeschool Windesheim. Vorige maand bleek dat studenten van die hogeschool andermans tentamens konden maken met een vervalste studiepas. D66 en de PvdA wilden van Zijlstra weten of instellingen wel genoeg expertise bezitten om bij tentamens een adequate controle uit te voeren.

Beveiliging

Zijlstra laat weten dat instellingen zelf verantwoordelijk zijn voor de identiteitscontrole bij tentamens, maar gaat er vanuit dat ze hun beveiliging nog eens onder de loep nemen. Ze zouden, net als Windesheim besloten heeft, deelnemers aan tentamens kunnen verplichten een officieel identiteitsbewijs te laten zien. [MdV/HOP]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Tentamenfraude op Zwolse hogeschool 02-02-2011

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?