Terug naar overzicht

‘Zorgen voor extra contacturen’

Wat studeer je en hoeveelste jaars ben je?
‘Ik ben een eerstejaars student en volg de studie Accountancy in Breda.’

Waarom wil je lid worden van de AMR?
‘Het is ontzettend interessant om te weten wat zich in jouw school afspeelt. Meepraten, meedenken en meebeslissen. Dat kun je doen als lid van de AMR en dat is wat de AMR zo leuk maakt. Mijn eerste termijn was kort en het was een groot zwart gat in het begin. Maar het was ontzettend leerzaam en daarom wil ik opnieuw lid worden.’

Heb je ervaring met medezeggenschap?
‘Ja, vijf maanden in de huidige AMR.’

Wat wil jij als studentlid aanpakken?
‘Er is één punt dat ik heel graag wil aanpakken: studieloopbaanbegeleiding. Naar mijn idee gaat er teveel, tijd en geld naar SLB. En wat krijgen we er nu voor terug? Mekkerende studenten die er het nut niet van inzien. Een paar simpele opdrachten moeten uitmaken of jij daadwerkelijk met zelfreflectie bezig bent. En wat is nu precies het nut er van? Waar zien we dat nut terug? Steeds minder mensen halen hun propedeuse in één jaar. We kunnen beter zorgen voor extra contacturen. Maar weg met die ‘POP’. Het heeft geen meerwaarde.’

Waarom moeten mensen op jou stemmen?
‘Met tien stemmen zit ik al in de raad. En natuurlijk haal ik die. Maar het is fijn om gekozen te worden, door een grote groep mensen. Zo word je serieuzer genomen door het College van Bestuur. De medezeggenschapsraad moet meer onder de aandacht van jongeren komen. Wij kunnen echt punten veranderen binnen Avans. Heb je ideeën of punten die je wilt veranderen? Mail gerust naar mij: t.zijlstra1@student.avans.nl Met veel stemmen hebben we een raad met grote achterban en dat voelt ontzettend goed.’ [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?