Terug naar overzicht

Avans goed voor jonge ondernemers

Maastricht University is volgens de onderzoekers de koploper van de Top 10 Beste Universiteiten en Hogescholen voor aankomende ondernemers. Avans Hogeschool komt als nummer 2 sterk uit de bus en mag zich daarmee de beste hogeschool in het rijtje noemen. De Universiteit van Utrecht, de TU/e en de Vrije Universiteit van Amsterdam completeren de top 5.

Ondernemers ondersteund

In de uitslag worden de vele samenwerkingsverbanden van Avans met ondernemers geroemd: ‘Met projecten als Syntens, Ondernemers Lift en de Starterslift worden beginnende ondernemers ondersteund in vele aspecten.’

Enquête

De website deed onderzoek naar de faciliteiten voor (aankomende) ondernemers, aangeboden vakken en gastcolleges. Ook werd een enquête gehouden, die door bijna alle Nederlandse universiteiten en hogescholen, werd ingevuld. Er deden vijfhonderd studenten en vijfhonderd alumni van de onderwijsinstellingen mee aan het onderzoek. [MG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?