Terug naar overzicht

Avansstudent aan het roer VVD Den Bosch

Ralph wordt daarmee de opvolger van Jan Hoskamp, die zijn fractievoorzitterschap neerlegt om op 17 mei te worden benoemd tot wethouder. Hij heeft in het Brabants Dagblad het volste vertrouwen in de jonge politicus. ‘Ik heb Ralph Geers in de fractie leren kennen als een goede analyticus die de dossiers snel beheerst. Hij blijft altijd rustig. En heeft zeer veel talent.’

Opmerkelijk

Desondanks blijft het opmerkelijk dat een onervaren, 22-jarige politicus aan het roer staat bij de grootste politieke partij van Den Bosch. Onder andere Govert Schermers (nummer 4) en Nicole Vermolen (nummer 3) stonden hoger op de verkiezingslijst dan Ralph (nummer 6). ‘Govert en Nicole hebben beiden gezegd dat het fractievoorzitterschap hen te veel tijd zou kosten. Vandaar dat de keuze op mij is gevallen. De fractie was daar unaniem over’, verklaart Ralph.

Enige fractievoorzitter

Politiek actief zijn de studenten wel vaker bij de opleiding Bestuurskunde. Twee van Ralphs medestudenten zijn raadslid in andere gemeenten. ‘Maar ik ben nu wel de enige fractievoorzitter in de klas’, lacht hij. Zijn opleiding kan hij ondertussen mooi toepassen in de praktijk: ‘Mijn studie sluit ideaal aan bij het raadslidmaatschap. Het lezen van de stukken is door mijn studie eenvoudiger. Het vakjargon is mij eerder duidelijk.’ [CT]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

'De overheid kan veel effectiever werken' 23-2-2010

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?