Terug naar overzicht

Avansturner tevreden over EK-optreden

Het was voor Melvin een primeur dat hij zich wist te plaatsen voor een prestigieus, internationaal toernooi. Hij keek dan ook zijn ogen uit: ‘Plotseling loop je rond tussen toppers die je normaal alleen op tv ziet turnen. Het was zo cool om Epke Zonderland tijdens de twee toestelfinales in actie te zien. Dat hij dan ook nog twee medailles binnensleept, maakt het helemaal geweldig.’ 

Onnodige fouten

Natuurlijk draaide het voor Melvin tijdens het EK in eerste instantie om zijn eigen wedstrijd. Tijdens de kwalificaties van de meerkampfinale kwam hij afgelopen donderdag in actie op zes onderdelen. Maar bij de eerste twee toestellen, vloer en voltige, ging het allesbehalve soepel. Melvin: ‘Misschien kwam het door de spanning of moest ik in de wedstrijd komen, maar bij allebei de onderdelen maakte ik onnodige fouten. Over de rest van de toestellen ben ik redelijk tevreden.’

Strenger

De scores op de zes toestellen leverden uiteindelijk een totaal op van 79.150 punten. ‘Daaraan merk je wel dat ze tijdens internationale wedstrijden iets strenger jureren’, legt Melvin uit. ‘In Nederland had ik waarschijnlijk rond de 81 punten gescoord. Al vind ik de totaalscore niet zo belangrijk, ik kijk meer naar hoe de wedstrijd is gegaan, welk gevoel ik eraan over heb gehouden.’

Zijn puntentotaal was goed voor een 39e plek. Niet genoeg voor een plek in de finale van de meerkamp die alleen is weggelegd voor de beste 24 turners. ‘Maar ik was er van tevoren ook niet vanuit gegaan dat ik de finale zou halen. Het ging mij er meer om dat ik ervaring zou opdoen. Ik had nog nooit tijdens een EK en WK geturnd. Ik kon nu voor het eerst zien hoe het er tijdens zulke wedstrijden aan toegaat’, vertelt Melvin.

Geopereerd

Na alle spanning van het EK turnen wacht Melvin komende week weer de dagelijkse sleur van het afstuderen. Melvin: ‘Maar vandaag moet ik worden geopereerd aan mijn tand. Dus ik denk dat ik deze week nog even uitrust, haha.’ [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?