Terug naar overzicht

Bomvolle carriere-inspiratiemarkt

ATGM nodigt ieder jaar bedrijven uit om te laten zien wat zíj studenten te bieden hebben. Net zoals voorgaande jaren, werd het evenement goed bezocht. 'Het zijn vooral tweede- en derdejaarsstudenten die hierop afkomen, omdat zij volgend jaar stage moeten gaan lopen’, aldus docent Aart van den Dool. Behalve voor stageplaatsen komt het publiek ook om zich op een toekomstige baan te oriënteren en zich te laten inspireren.

Gewilde student

Met achtentwintig deelnemende bedrijven, waaronder Notox, Royal Haskoning en Skalar, is de maximum capaciteit van de eerste verdieping van Xplora bereikt. ‘Bedrijven doen hier graag aan mee’, laat van den Dool weten. ‘Zij zoeken zelf stagiaires en werknemers. Onze studenten zijn gewild.’

Niet alleen de bedrijven zijn op zoek naar enthousiaste studenten, ook Avans probeert met dit evenement nieuwe studenten aan te trekken. ‘We hebben tijdens de open dag uitnodigingen uitgedeeld’, zegt docent en organisator Nathalie Marquez Luzardo. ‘Dan kunnen ook scholieren van het mbo, havo en vwo komen kijken of een baan bij één van deze bedrijven hen wat lijkt.’ [IB]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?