Terug naar overzicht

Cabaretier: ‘Imagoprobleem niet erg’

‘Er bestaan veel vooroordelen over het hbo. Er is diplomafraude, een imagoprobleem. Is dat erg? Erg is als je een hartaanval hebt en je dyslectische vriendin maar 221 blijft bellen. Erg is als je claxon blijft hangen als je achter een groep Hells Angels rijdt.’

Leuke groep 

De zaal zat bomvol en er werd hard gelachen om de grappen van de cabaretier. ‘Ik moet zeggen: jullie zijn een geweldig leuke groep. Dat moest ik zeggen van Paul Rüpp en dat heb ik nu gedaan.’ Om zich voor te bereiden had Van de Veerdonk zich verdiept in het meerjarenbeleidsplan, lezingen bijgewoond en gelezen over de Onderwijsdag van vorig jaar. ‘Hoe kan het dat jullie toen in het Willem II stadion zijn geweest en nog steeds volgens Elsevier de beste zijn?’

Van de Veerdonk eindigde met zijn variant op een stelling die eerder op de dag was genoemd: ‘Een cabaretier moet niet afgerekend worden op de kwaliteit van zijn conference.’ [SW]

Lees ook de andere artikelen in het Puntdossier Onderwijsdag 2011.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?