Terug naar overzicht

De ultieme uitdaging voor een P&A’er

 

Onder begeleiding van docenten Pieter Schep en Frans Martens gingen de studenten van 13 april tot en met 17 april naar Riga. Het doel van de reis was kijken hoe Human Resource Management (HRM) er in Letland uitziet.

 

Onderontwikkeling

De studenten hebben twee universiteiten bezocht waar de opleiding HRM werd gegeven. Daarnaast zijn ze bij verschillende bedrijven op bezoek gegaan en zijn ze bij een bedrijf geweest waar video-cv’s gemaakt worden. ‘Tijdens die bezoeken werd duidelijk dat bedrijven in Letland op het gebied van Human Resource Management nog niet zo ver ontwikkeld zijn’, zegt P&A-student Fieke Spoormakers.

 

Volgens de student richten de meeste bedrijven zich vooral op werving en selectie. ‘Ze doen niet zoveel met gezondheidsbeleid en levensfasebewust personeelsbeleid. Bedrijven wachten bijvoorbeeld gewoon af als een van hun werknemers ziek thuis is. De werkgevers hopen dan dat de zieke werknemer vanzelf terugkomt.’

 

P&O uitdaging

Volgens Fieke is Riga een hele mooie, culturele stad, maar hebben mensen die P&A gestudeerd hebben niet veel in de Letse hoofdstad te zoeken. ‘Omdat er niet zoveel aandacht aan ons vakgebied wordt besteed, is Riga niet echt aantrekkelijk voor P&A’ers’, laat Fieke weten. ‘Aan de andere kant is het brengen van veranderingen in Letland natuurlijk een prachtige uitdaging.’ [IB]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?