Terug naar overzicht

In je lingerie op internet

Ieder jaar zijn er verschillende studentenverkiezingen waarbij een jury zich over alle mogelijke aspecten van het “student-zijn” buigt. Je kunt Bal11 je billen laten keuren en studenten.net je studentenhuis laten beoordelen. Janet Burgerhof doet mee aan de verkiezing voor de mooiste studente 2011 van studenten.nl . ‘Ik heb nog nooit aan zoiets meegedaan, dus ik dacht: dit wil ik weleens proberen.’

Brabantse kwaliteit

Terwijl studenten uit heel Nederland zich voor de verkiezing inschreven, bleven Noord-Brabant en Limburg een hele tijd zonder vertegenwoordiger. Janet denkt dat de schoonheidswedstrijd in onze provincie te weinig aandacht heeft gekregen. ‘Als ik er niet over had gelezen op de website van Punt, had ik niet geweten dat dit bestond’, zegt ze. ‘Daarnaast hebben veel Avansstudenten andere dingen te doen of denken ze dat het om een ordinaire vleeskeuring gaat. Misschien lijkt het ze ook slecht voor hun toekomst om in lingerie op internet te staan.’

Dergelijke argumenten kunnen Janet echter niet uit het veld slaan. ‘Ik blijf gewoon lekker mezelf en hoop daarmee de titel “mooiste studente van 2011” te winnen.’

Schoonheidsrituelen

‘Ik doe eigenlijk niet zoveel bijzondere dingen met mijn uiterlijk’, geeft Janet toe. ‘Ik doe gewoon make-up op en kleren aan die ik leuk vind.’ Dat is volgens haar ook niet het allerbelangrijkste. ‘Ik geloof dat schoonheid niet alleen van buiten zit, maar ook van binnen.'

Je aanmelden voor de mooiste studente van Nederland 2011 verkiezing en alle deelnemers bekijken kan via de website van studenten.nl. [IB]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?