Terug naar overzicht

Is de derde wereldoorlog al begonnen?

 

De volgende academielezing van Avans vindt plaats op 20 april. De gastspreker voor de tweede editie van dit evenement is docent Integrale Veiligheid in Breda Wouter van Straten, die tot voor kort docent maritieme strategie bij de Nederlandse Defensie Academie was. De docent deed onderzoek naar de alsmaar toenemende militaire activiteiten in het water. Daarom is de titel van zijn lezing: ‘Is de derde wereldoorlog al begonnen?’.

 

Oorlog dichtbij

Volgens van Straten hebben in Nederland veel mensen het idee dat oorlog iets is dat hier niet meer voorkomt. Nederland neemt echter deel in veel verschillende missies en de hoeveelheid wapens die op de wereld in omloop is, neemt toe.

 

Van Straten besteedt tijdens zijn lezingen veel aandacht aan conflicten die zich dichtbij Nederland afspelen en conflicten die in de buurt van Nederland zouden kunnen ontstaan. Hij had het tijdens eerdere lezingen bijvoorbeeld over de machtsstrijd rond Cyprus en andere problemen die zich in de Middellandse Zee voordoen.

 

De lezing is op 20 april van 19.30 uur tot 21.00 uur in HD001 op de Hogeschoollaan in Breda. Inschrijven voor de lezing kan via de website van Avans. [IB]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?