Terug naar overzicht

Miss Brabant 2011 wellicht van Avans

Ruim zestig meisjes hadden vorige week hun haren geborsteld, de nagels gelakt en de lippen getuit. Allemaal wilden ze de nieuwe Miss Noord-Brabant worden. In De Vliert, de voetbaltempel van plaatselijke trots FC Den Bosch, wisten uiteindelijk twaalf dames zich te plaatsen voor de finale van eind deze maand. Onder hen Sandy Lufino, tweedejaarsstudent International Business and Languages in Den Bosch.

Mooie kleren

‘In ben opgegeven door mijn vriendin, omdat ik er zelf in eerste instantie geen zin in had’, aldus een bescheiden Sandy. ‘Maar uiteindelijk leek het me wel toch wel leuk om iedereen in mooie kleren rond te zien lopen. Tijdens zo’n verkiezing draait alles om elegantie, intelligentie en schoonheid. Daar hou ik wel van.’

De twaalf finalisten worden de komende weken klaargestoomd voor le grande finale op 24 april in de Bossche Talent Factory. Zo kregen Sandy en co afgelopen donderdag een complete make-over en paradeerden ze zondag over een catwalk in Eindoven. ‘Daarnaast krijgen we nog verschillende workshops, bijvoorbeeld mediatraining’, aldus de donkere schone.

Ambassadeur

Nu Sandy het tot de laatste twaalf Missen heeft geschopt, wil ze de schoonheidswedstrijd ook winnen: ‘Ik denk dat er veel meisjes zijn die het leuk vinden om alles een keer mee te maken. Maar het gaat mij niet alleen om de ervaring, ik wil deze wedstrijd ook echt graag winnen. Als Miss Noord-Brabant word je bijvoorbeeld ambassadeur van een goed doel. Dat wil ik wel bereiken.’

Dat ze met haar donkere huid niet in het stereotype plaatje van de vaderlandse poldermeid past, ziet ze niet als een nadeel: ‘Bij de selectiedag was ik het enige donkere meisje, daardoor val je natuurlijk wel op. Al heb ik al wel gezien dat er niet vaak meisjes met een donkere huidskleur winnen, maar voor alles is een eerste keer!’ [CT]

Zie ook de eerder verschenen artikelen:

Avansfinalisten bij Student of the Year 23-6-2008

Een dag in modellenwereld 14-10-2009

Stem Avansstudent naar Playmate-titel! 25-2-2010

Avansbabes domineren modellenstrijd 7-2-2011

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?