Terug naar overzicht

Orgaandonatie, ja of nee?

Een paar dagen geleden heeft iedereen die in 1992 geboren is een brief van de minister van Volksgezondheid Edith Schippers gekregen. In die brief vraagt zij de 200.000 achttienjarige jongeren om aan te geven of zij hun organen wel of niet willen doneren. Op 6 mei krijgt iedereen die hier nog niet op gereageerd heeft een herinneringsbrief.

Online campagnevoeren

Via social media wordt er de komende tijd campagne gevoerd voor orgaandonatie. Op Facebook, Hyves en Twitter worden jongeren opgeroepen om hun keuze vast te laten leggen, ook als zij hun organen niet willen doneren. Daarnaast moet de online actie ervoor zorgen dat jongeren onderling over het onderwerp gaan discussiëren.

Toename donoren

De brieven die de achttienjarige studenten hebben ontvangen en de internetacties zijn deel van een grote landelijke campagne. Door middel van de Jaofnee-campagne worden sinds oktober 2009 mensen opgeroepen zich als orgaandonor te laten registreren. In 2010 was de invloed van deze campagne al duidelijk te zien, toen waren er bijna 233.000 registraties. [IB]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?