Terug naar overzicht

Oud-student maakt kans op 10.000 euro

De Gasunie stelt de prijs in ter gelegenheid van twee jubilea in 2009: de eigen kunstcommissie viert haar 25-jarig bestaan en het Slochterengas zijn 50-jarig jubileum. De prijs waarvoor Arte Colder is genomineerd, wordt in juni van dit jaar voor het eerst uitgereikt. De prijs is alleen bedoeld voor jonge kunstenaars. Die mochten op het moment van inzenden niet ouder dan dertig zijn.

Jury en geldprijs

Uit de binnengekomen inzendingen selecteerde de kunstcommissie een aantal genomineerden die een gezamenlijke expositie krijgen in het Gasunie-hoofdkantoor. De winnaars worden gekozen door zowel het publiek (medewerkers en bezoekers van de expositie) als door een deskundigenjury. Voormalig directeur George Verberg zal de eerste keer de jury voorzitten. De winnaar van de prijs mag 10.000 euro op zijn of haar bankrekening bijschrijven. [MG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?