Terug naar overzicht

Serious Game wint Innovatieprijs 2011

Dat maakte juryvoorzitter Rien Brouwers, directeur van het Leer- en Innovatie Centrum (LIC), donderdag tijdens de Onderwijsdag 2011 in congrescentrum 1931 bekend. In totaal waren er acht inzendingen genomineerd voor de prestigieuze prijs. ‘Eigenlijk zijn dat er veel te weinig’, vertelde de juryvoorzitter tijdens de uitreiking. Volgens hem zijn de docenten vaak te bescheiden. ‘Er zijn veel meer goede initiatieven binnen Avans. Volgend jaar wil ik dat het podium te klein is voor alle genomineerden.’

Spanning

Als een volleerd presentator in de categorie van Albert Verlinde, bouwde Brouwers de spanning langzaam op. ‘Vaak zie je dat de presentatoren extra lang blijven praten voordat ze de winnaar bekendmaken. Dus dat doe ik ook.’ Maar na enkele introducerende woorden, kwam het hoge woord er uit: De Serious Game van de medewerkers Gerard Latjes en Stefan van Teeffelen wint de Innovatieprijs 2011.

In de Serious Game gaan studenten in de rol van opbouwwerker aan de slag in de virtuele stad Cyberdam. Dit is een elektronische leeromgeving voor online rollenspellen tegen de achtergrond van een virtuele stad.

Duizend euro

Docent Stefan van Teeffelen zei, zoals dat hoort, dat hij erg verrast was door de prijs.  Hij had geen speech voorbereid, maar bedankte wel een aantal mensen, waaronder de directie van de academie en zijn collega’s. Tegen Gerard Latjes: ‘Het waren twee fantastische dagen!’ En over de prijs: ‘Die duizend euro gaan we vandaag helemaal opdrinken.’ [MG]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Virtuele achterstandswijk van Cyberdam 21-3-2011

Lees ook de andere artikelen in het Puntdossier Onderwijsdag 2011.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?